Whatsapp Chat

Lapar, Diego

Diego Lapars eerste publicatie

Het omkeerboek 'Misi fu a liba / Onder de amandelboom' van Diego Lapar

Mijn eerste publicatie betreft het omkeerboek 'Misi fu a liba / Onder de amandelboom' en heeft vooral de jeugdigen vanaf 11 jaar als doelgroep.

'Misi fu a liba' en 'Onder de amandelboom' zijn twee korte verhalen voor de jeugd (11+). Als extraatje heb ik ook vier persoonlijke belevenissen en een droom opgenomen in het boek.

Het omkeerboek wordt uitgegeven door Stichting Rupsje Regenboog van schrijfster Indra Hu-Ramdas. De illustrator, welke tevens zorgt voor de opmaak, is Jurmen Kadosoe. Het boek wordt gedrukt door Artie's Printing & Design N.V.

Misi fu a liba (Dame van de rivier)

'Misi fu a liba' is een fantasieverhaal en handelt over de 13-jarige jongen Kavish uit Paramaribo, die verliefd raakt op de 13-jarige zeemeermin Afanaisa uit het binnenland van Suriname.

Flaptekst: Afanaisa is net klaar met huilen. Zittend op een tabiki bewerkt ze d'r haar met een gouden kam. Ze kijkt naar het ondergaan van de zon en zingt haar lievelingslied. Plotseling hoort ze een jongensstem...

Boodschap: Liefde kent geen grenzen. Een mens en watramama (zeemeermin) kunnen verliefd raken op elkaar, evenals wezens van verschillende etniciteiten.

Onder de amandelboom

'Onder de amandelboom' is een realistische thriller en handelt over de gezusters Jennifer (15) en Rosanna (14), die ten prooi vallen aan een kinderlokker. Het verhaal laat zien wat het gevaar kan zijn van afspreken met iemand die men op internet heeft leren kennen.

Flaptekst: De gezusters Jennifer en Rosanna bevinden zich in een afgelegen straat. Ze wachten op de jongen met wie Jennifer heeft afgesproken onder de amandelboom. Rosanna wil naar huis, maar haar zus vindt dat zij weer eens zo negatief ingesteld is.

Dan komt er een auto aangereden...

Boodschap: Wees voorzichtig met wie je afspreekt. Spreek niet af met vreemden. Ouders, let op wat uw kind uitspookt op internet.

Aangezien de verhalen, naast het bevorderen van het leesgedrag van de jeugd, ongetwijfeld zullen bijdragen tot natievorming (Misi fu a liba) en voorzichtigheid m.b.t. omgaan met internet en afspreken met vreemden (Onder de amandelboom), is het mijn wens dat het boek door zoveel mogelijk landgenoten wordt gelezen.

Over de auteur:

Diego Lapar aanschouwde het levenslicht op 24 augustus 1983 te Paramaribo, Suriname.

Na de Algemene Middelbare School te hebben doorlopen, studeerde hij Nederlands aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren. Hij schrijft korte verhalen, theaterstukken, gedichten, columns en moppen. Hoewel Diego al op zevenjarige leeftijd zijn eerste verhaal schreef en hij als levensmotto heeft: 'Stel niets uit wat je vandaag nog kunt doen!', is dit omkeerboek zijn eerste publicatie.

Diego Lapar