S’77 Info van 9 november 2013 

NIEUW IN DEZE NIEUWSBRIEF

·         Radionieuws: Marijke Agwense

·         Culinair woordenboek

·         Presentatie Ronnie Lobo

·         Verkooppunten Fotoboek 160 jaar Chinese immigratie

·         Combo- aanbiedingen boek Nickerie

·         Zwarte Piet debat

·          Nieuw op www.schrijversgroep77.org.  Walther Donner, Sombra

·         Nieuw op Facebook:  Surinaams Dichters- en Schrijversgenootschap

Verder nog:   

·         Alle deelnemers Tori Battle bekend

Donaties / contributie

Unsubscribe

RADIONIEUWS

Op  dinsdag 12 november  is Marijke Agwense te gast in Skrifiman Taki. Zij wordt geïnterviewd door Arlette Codfried. Marijke is van de Samaaka Akademya, die zich sterk maakt voor het behoud van de Saramaccaanse taal en cultuur.

SRS 96.3. Skrifimantaki begint tussen 21.00 u en 21.15u Surinaamse tijd. Elke dinsdagavond. Ook wereldwijd te beluisteren via internet op www.suritunes.com/srs of via de link naar radiostations op www.andasuriname.nl

De coördinator van Skrifimantaki, Arlette Codfried, is te bereiken op 401543 of  08764449. De uitzendkosten van Skrifimantaki worden gesponsord door Eftee Books.

CULINAIR WOORDENBOEK

Een Caribisch culinair woordenboek. Niet alleen voor de lekkerbekken, maar voor iedereen die de juiste benaming, betekenis en schrijfwijze wil weten van al dat lekkers dat we hier in de regio in onze mond stoppen. Tweetalig, Engels en Nederlands, en voorzien van duidelijke foto’s. Renate de Bies werkte vijf jaar aan dit woordenboek. Op 19 november zal ze het grotere publiek het resultaat van haar inspanningen tonen. Het wordt in ieder geval een waardige opvolger van het WSBN (Woordenboek van de Surinaamse bijdrage aan de Nederlandse taal).

PRESENTATIE RONNIE LOBO

Ronny Lobo is een bekende architect uit Curaçao. In 1992 ontving hij de Cola Debrotprijs voor Architectuur. Onlangs kwam hij bij de Nederlandse uitgeverij In de Knipscheer uit met een debuutroman ‘Bouwen op drijfzand’. In de roman raakt een architect verwikkeld in ongemakkelijke  cliënt- en liefdesrelaties.  Het verhaal speelt zich af op de Antillen. De schrijver, die Surinaamse roots heeft, zal het boek in Suriname presenteren op vrijdag 29 november in Solei aan de Anton Dragtenweg.  Duncan Brunings zorgt voor muzikale ondersteuning bij de presentatie. Het boek zal er te koop zijn tegen de speciale introductieprijs van 75 SRD. Belangstellenden die de presentatie willen bijwonen kunnen bellen naar  453344/8109883 of mailen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

VERKOOPPUNTEN FOTOBOEK 160 JAAR CHINESE IMMIGRATIE

“Beyond the Shopkeeper’s Counter; Images of Chinese Life in Suriname” is een juweel voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van Suriname en haar bevolking. Het boek is samengesteld door Ranu Abhelak, Paul Tjon Sie Fat en Edward Troon. Het bevat 280 foto’s over personen van Suriname met een Chinese achtergrond en is uitgegeven in het kader van 160 jaar Chinese immigratie. Het boek is te koop bij Soeng Ngie, Boembox, VACO, Traveland, The Bookstop en SCTV.

 COMBO- AANBIEDINGEN BOEK NICKERIE

“Nickerie, verhalen van mensen en gebouwen” is een geschreven monument in tekst en beeld voor de pioniers die Nickerie vormgaven. De verhalen zijn grotendeels door de mensen zelf verteld.  Aan het boek werkten mee: Stephen Fokké, Fineke van der Veen, Dick ter Steege en Chandra van Binnendijk.  Het boek wordt op drie plekken in ons land gepresenteerd en wel op

Vrijdag 8 nov. te Nieuw Nickerie, 19:30 uur op het Brasaplein, Zondag 10 nov. te Wageningen, 19:30 uur, bij het zwembad Mamio en Vrijdag 15 nov. te Paramaribo, 19:30 uur, Lalla Rookh.

Voor de 50 eerste kopers op de presentatie-avonden geldt: Bij aankoop van het Nickerie-boek krijgt u “Coronie”, het 1e boek uit deze serie, voor de zeer speciale prijs van SRD 55,00 (ipv SRD 112,70)..

ZWARTE PIET DEBAT

De vrolijkste verjaardag van Sinterklaas van Henna Goudzand Nahar en Helen Fermate bekijkt het sinterklaasfeest vanuit het perspectief van een zwarte jongen. Op zondag 10 november wordt het boek gepresenteerd bij Vereniging Ons Suriname. Tevens is er een debat over Zwarte Piet. Panelleden zijn  dr. Philomena Essed, phd., professor critical race, gender and leadership studies, en Mercedes Zandwijken, initiator denktanks sociale cohesie, initiator 1 juli keti koti tafel. De muziekformatie ‘vrolijk feest’ speelt en het boek zal te koop zijn (€ 18,00). Henna Goudzand Nahar en Helen Fermate signeren. De toegang is vrij. Van 15.00 – 17.00u.  Zeeburgerdijk 19a, Amsterdam.

http://www.schrijversgroep77.org

Nieuwe stukken op de website:

Sombra: Het gedicht  Wortu.

Don Walther:Anton de Kom in zijn nakie. Een kritische reflectie.

Inzendingen voor de website kunnen worden gemaild naar Arlette Codfried (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Leden en andere belangstellenden mogen gedichten, proza, verslagen e.d. inzenden. Inzendingen met scheldwoorden of beledigingen, die niet literair functioneel zijn, zullen niet geplaatst worden. Feedback is van harte welkom.

www.facebook.com – schrijversgroep77.

Nieuw op facebook:

Aandacht voor de nieuwste editie van Poetry Magazine.

De beheerder van onze facebookpagina, Sylvana Dankerlui, wil u erop attent maken dat facebook interactief is. U mag zelf uw literair interessante gegevens/teksten plaatsen. Wat niet literair functioneel is, zal ze verwijderen.

EN VERDER

ALLE DEELNEMERS TORI BATTLE BEKEND

Nowilia Tawjoeram, Jorobodjie (piai), Eddy Lante,  Guillaume Pool, Frits Wols, Sombra, Don Walther en VOZ zullen hun beste tori-voet voorzetten op 11 DECEMBER 2013. Tories zijn geliefd in Suriname en S’77 doet in samenwerking met Tori Oso graag mee met het levendig houden van deze literaire art vorm. Hoewel het niet om het geld gaat, – de fun en de tories zijn het belangrijkste – heeft S’77 toch gemeend een prijs van 250,- srd voor de winnaar gereed te houden als blijk van waardering. De winnaar wordt net als vorig jaar gekozen door het aanwezige publiek middels een stemming. Dit jaar wordt van de torimans/uma’s geëist dat zij rekening houden met een minumumverteltijd van 10 minuten en een maximumtijd van 15 minuten. Aan de bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd  om de organisatiekosten te helpen dekken. Conferencier van de avond is Andy Plak. De avond begint om 19:30u met welkom, instructies en voorstellen kandidaten. Ook worden de stembiljetten uitgedeeld.  De vertellingen zijn van 19:45u tot 21:45u. Daarna worden de stembiljetten opgehaald en in de stembus geplaatst. Daarna pauze. De stembus wordt gesloten om 22:15u. Dan begint direkt de openbare telling.  Om 22.45 is de prijsuitreiking. Informatie: tel. 8784120 / 8814686. Email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

DONATIES / Contributie S’77  leden betalen per maand minimaal srd 5,- aan contributie, of 60 srd per jaar. De contributie wordt aangewend om de reguliere kosten van de Tori Oso avonden, de website, tegemoetkoming voor de radiopresentatoren en andere kleine kosten te voldoen. Extra donaties worden zeer gewaardeerd. Contributie kan worden voldaan bij de voorzitter of penningmeester op de maandelijkse Tori-Oso avonden, maar liever nog via de bank. Bij het bestuur zijn automatische overmakingskaarten verkrijgbaar. De bankrekeningnummers zijn allen bij de RBC bank in Paramaribo aan het Kerkplein 1  19707900 (SRD) 19741628 (USD) 19720697 (Euro)

Geen S’77 nieuws meer

Indien u geen S’77 info wenst te ontvangen, stuurt u dan een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met de woorden ‘geen S’77 info meer’ als subject.